Musikaler & Middagsshower i Berlin 2018

Ghost. Foto: Paramount Pictures

Oavsett om man bor i Berlin, befinner sig i Berlin p.g.a. affärer eller helt enkelt är där för att roa sig över en weekend passar det alltid väldigt fint att gå på en storslagen musikal. Berlin är sannerligen kreativitetens högnäste vilket även avspeglas i det enorma kulturutbud som staden erbjuder. Nedan presenterar jag ett axplock av årets populära höjdpunkter när det kommer till olika musikaler & shower under 2018.

Ghost. Foto: Paramount Pictures
Ghost. Foto: Paramount Pictures

Ghost – Das Musical

Hör du till den skara av människor som gärna hade suttit och drejat en kruka tillsammans med Patrick Swazye’s spöke? Då kommer du att älska Ghost – Das Musical! Här bjuds du på en musikalisk upplevelse som tar dig tillbaka till filmen Ghost’s alla vackra, humoristiska och sorgliga moment. Musikalen pågår t.o.m. oktober 2018.

Elvis – Das Musical

The king of rock n’ roll har återigen intagit the building, i detta fall närmare bestämt Admiralspalast på Friedrichstrasse i maj och på Hotel Estrel fr.om. augusti. Musikalen bjuder på de absolut mest kända låtarna ur Elvis storslagna karriär och får dig med största sannolikhet att vilja svänga på höfterna.

The One Grand Show

Det här är showen för dig som diggar storslagna grandiosa uppträdanden med koreografi och dräkter som får en att trilla baklänges och tappa hakan på en och samma gång. Det är nämligen ingen annan än Jean-Paul Gaultier som ligger bakom designen av scenplaggen i The One. Passa på – showen pågår t.o.m. början på juli 2018 vid Friedrichstadtpalast.

Vivid Grand Show

Detta är Friedrichstadtpalasts nya dragplåster efter succén The One Grand Show. Även här bjuds det på magiska kostymer och secnframträdanden där huvuddesignern inte är mindre än den legendariska brittiska hattmakaren Philip Treacy. Showen har premiär den 27.09 och pågår t.o.m. mars 2019.

Wahnsinn!

När tyska schlager-fans får frågan om vem som är den bästa schlagermakaren genom tiderna kommer förmodligen det rungande gemensamma svaret att lyda: Wolgang Petry! Vill man alltså uppleva något genuint tyskt i musikväg är alltså denna schlagerfyllda musikal vid namn Wahnsinn! det ultimata alternativet!

Palazzo

Palazzo är en årligt återkommande middagsshow med kändiskockarna Kolja Kleeberg & Hans-Peter Wodarz i täten. Lokalen är ett temporärt uppsatt stort och luftigt tält med underhållning som kan beskrivas kortfattat som “Golden Hits möter Cirque du soleil”. Faktiskt riktigt underhållande och mycket god mat därtill.

Wintergarten

Wintergarten är utan tvekan Berlins varieté-teater numero uno. Här finns ett stort utbud av diverse dinnershower och föreställningar. In och kika på programmet och bara välj och vraka!

Madi

Likt palazzo är även Madi en föreställning som sker i ett “pop-up”-tält. Temana är tusen och en natt & kleopatra, och det finns både dinner- och brunchshower att boka biljetter till. De planerar även nyårsshower i slutet på året vilket kan vara bra att lägga på minnet.

“Elvis has left the building!”

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *