Loppis-söndag!

Om det är något man inte får missa när man är i Berlin så är det att gå på loppis. Konst, hippa och inte särskilt hippa kläder och en massa krimskrams varvas om vartannat. För en sisådär 3 månader sedan bokade jag och sambon ett försäljningsbord på Arkonaplatz, vilken är en extremt välbesökt loppmarknad på söndagar. Vi ville bli av med en orimlig mängd kläder, framförallt barnkläder, som vi under en 3-årsperiod samlat på oss. Därtill hade vi fått order om att sälja ytterligare klädesplagg vi fått av släktingar…herre min JE vilka “horders” vi måste ha framstått som. Vi snackar 300+ plagg, varav den större delen hade sitt ursprung i det glada 80-talet (östtyskt 80-tal, d.v.s. murrigt och fantasilöst). Men vi blev iaf av med en liten del – resten åkte ned i UFF-containern.

Jag passade själv på att ta några varv för att se vad som fanns till försäljning och kom att tänka på en sak. En sak som alla loppisar i Berlin har gemensamt är det faktum att det säljs gamla svartvita familjefoton och porträtt väldigt friskt. Ibland kan man hitta lådor fyllda kilovis av dessa foton. Vem är det som köper dessa, och den ännu större frågan är: vem får för sig att sälja dessa? Det undrar jag. Hur som haver, det var festligt att stå bakom loppisbordet denna gång för omväxlings skull. Nästa gång bokar vi nog ett bord på Neukölln Flowmarkt – ett hett ställe för den som vill bli av med/köpa hippa & unika grunkor.

Njut av söndagen, gott folk!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Loppis-söndag!

  1. Har ibland tänkt på vilka öden som ligger bakom de där fotografierna och tänkt – tänk om jag också ligger på loppis på Arkonaplatz en dag…

    1. Haha! Jag har också tänkt i ungefär samma banor. “Tänk om delar av mitt dödsbo en vacker dag ligger utspritt på en loppmarknad där ett gäng turister rafsar runt bland mina gamla smycken och pinaler”. Den tanken är INTE att leka med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *