5 saker att se & göra i Neukölln

Glassbägare deluxe!

Neukölln – den omstridda stadsdelen belägen i södra (tillika forna väst) Berlin som inom en relativt kort tidsperiod genomgick en slags klassresa, eller metamorfos om man så vill. Från att ha varit ett slags ansikte utåt för det segregerade Tyskland, lockas nu kreativa, unga människor från alla världens hörn för att uppleva ett av Berlins allra hippaste & multikulturella områden. Här nedan kommer 5 tips om saker att hitta på när man traskar runt i Neukölln!

Neukölln
Neukölln

Drick Craft Beer

Om du vid det är laget inte vet vad Craft Beer är har du förmodligen bott under en sten de senaste 3 åren. Men var inte ledsen för det utan kasta dig istället in i mikrobryggeriernas förtrollade värld. Neukölln är helt rätt för ölfantasten och kokar av små craft beer-nästen. Barer/bryggerier man icke får missa är IPA Bar, Twinpigs, Berliner Berg & Lager-Lager.

Chilla i parken

Hasenheide är ett stort parkområde som under vår- och sommarhalvåret är ett populärt dagstillhåll för Berlinare i alla möjliga åldrar. I anslutning till parken finns en 4-H-gård där barnen får lära sig att sköta om djur, en utomhusbio som besöks flitigt under de ljumma sommarkvällarna och enorma ytor att sporta, leka & picnicka på. Glöm dock inte att det råder grillförbud i Hasenheide! Ibland smälls det även upp tivolis & arrangeras event för familjer.

Gå på barsafari

Weserstrasse är gatan är bargatan med stort B i Neukölln. Här avlöser barerna varandra, vilket leder till ett livligt nattliv. Några kända och omtyckta barer på Weserstrasse är Tier, Ratzeputz & Sux. Är man däremot på “ställa-sig-på-bordet-med-slipsen-knutet-runt-huvudet-och-dansa”-humör rekommenderar jag gayklubben Schwuz skarpt! Där spelas alla möjliga slags musikgenres på många dansgolv.

Marknader på Maybachufer

På den trevliga promenaden Maybachufer vid den lilla kanalen Landwehrkanal, ett stenkast från tunnelbanestationen Schönleinstrasse (U8), äger marknaderna Turkiska marknaden & Flowmarkt Nowkölln rum. Den turkiska marknaden är ett festligt inslag varje tisdag & fredag kl 11-18.30 där ljuva dofter från orienten förföriskt letar sig in i näsborrarna vilket i sin tur leder till ett orimligt sug efter de turkiska delikatesser som står till förfogande.

Marknad nummer 2 är Nowkoelln Flowmarkt som har öppet varannan söndag. Vill man ha en sportslig chans innan alla modelejon plockar russinen ur kakan gäller det att vara där i god tid – då kan man göra storslagna fynd!

Äta glass i stora lass

Befinner man sig i Tyskland under sommarhalvåret bör man äta minst en rejäl Eisbecher/vecka – det är sen gammalt! Efter strosandet på någon av de välbesökta marknaderna på Maybachufer känner man sig förmodligen en smula utmattad och i behov av välförtjänt återhämtning. Ta då tillfället i akt och spatsera ca 10 minuter utmed vattnet på den idylliska gatan Planufer västerut.På glassbaren “Eiscafé Isabel“, beläget precis intill Landwehrkanal i det urcharmiga Gräfekiez (Gräfekvarteret), kan man beställa in enorma glasskreationer

Glassbägare deluxe!
Glassbägare deluxe!

Läs mer: 5 saker att se & göra i Schöneberg & 5 saker att se & göra i Brandenburg

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “5 saker att se & göra i Neukölln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *