Botanischer Garten

Botanischer Garten är kort och gott den botaniska trädgården i Berlin, belägen vid Dahlem i sydvästra delen av staden. Trädgården, som anlades i slutet av 1800-talet under Adolf Englers direktiv, blev en publiksuccé redan vid 1903 som var invigningsåret. Botanischer Garten upptar en yta på 43 hektar och innehar över 20 000 olika växtarter vilket gör det till en av världens största botaniska trädgårdar.

Den stora trädgården är uppdelad i olika världsdelar, vilka man lätt kan navigera mellan genom att följa de lummiga stigarna. På trädgårdsområdet befinner sig också ett museum (inträde ingår i entrépriset) där olika växtrelaterade utställningar finns att kika på.

I en del av trädgården finns en liten damm full med grodor som kväker och hoppar omkring. Barnvänligt & skoj! Höjdpunkterna hos Botanischer Garten anser nog många vara de majestätiska växt- & tropikhusen som ståtligt tronar på en höjd. Även dessa är uppdelad efter världsdelar & växtarter. Särskilt imponerande är huvudväxthuset & kaktusutställningen. Det gäller bara att hålla koll på de små – annars kan de sticka sig rejält!

Jättekaktus (heter förmodligen något tjusigt på latin)

Mat & dryck finns att tillgå på klassiskt enkelt Berlinmanér; currywurst, pommes, glass & bier är det som står på menyn. Istället kan det nästan vara trevligare att sitta och fika på den grönskande sluttningen som är avsedd för gäster med medhavd mat. Glöm med andra ord inte picknickfilten!

Inträde Botanischer Garten; Vuxna: 6 euro. Barn: 3 euro (gratis för barn tom 6 år).

S-Bahn: Botanischer Garten (S1) eller alternativa resvägar.

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

3 thoughts on “Botanischer Garten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *