10 tips för en skön sommarweekend i Berlin

Berliner Dom

Berlin. Staden som är klippt och skuren för att tillbringa en skön & solig sommarweekend i. Berlin kokar verkligen av liv & rörelse under sommarhalvåret och erbjuder dess besökare och lokalbor, inte bara ett sanslöst härligt klimat, utan också upplevelser & sevärdheter i världsklass. Här kommer några tips på aktiviteter, mat & dryck och shopping du inte får missa på din sommarweekend i Berlin!

Berliner Dom
Berliner Dom

Kickstarta dagen på café Populus Coffee

På den charmiga gatan Maybachufer i trendiga Kreuz-kölln ligger det mysiga finskägda caféet Populus. Populus är vida känt i stan för sitt högkvalitativa och ekologiska kaffe, så unna dig själv en sovmorgon och styr sedan stegen mot ett av Berlins kanske trendigaste caféer i skrivande stund för en kaffestund utöver det vanliga.

Ät vietnamesiskt på modernt vis på Em Oi

Berlin har en relativt stor befolkning med rötter i Vietnam vilket har den enkla förklaringen att ca 60 000 nordvietnameser kom till DDR under ddr-tiden för att jobba eller studera. En stor del av dessa stannade kvar, vilket ger sig till känna när man ser över det gastronomiska utbudet i stan. Berlin kryllar nämligen av vietnamesiska restauranger och en av dessa man inte får missa är Em Oi. Fräscht, hippt, nytänkande, genuint & framförallt GOTT!

Köp vintage på lösvikt

Shopping med en tvist. Hos Picknweight betalar kunden inte pris per plagg utan per kilo! Hos Picknweight’s 4 Berlinfilialer kommer du garanterat kunna fynda och framförallt fnissa vid kassan när kläderna, istället för att på det gamla konventionella sättet scannas, läggs på en våg för vägning. Fyndigt va?

Läs mer: 100 saker att se & göra i Berlin

Drick en öl i solen på Biergarten på Zollpackhof

“Ein Bier bitte! är allt man behöver kunna säga på tyska” är det alltid någon som skämtsamt hasplar ut sig när man nämner att man ska resa till Tyskland. Och på ett sätt är det ju faktiskt sant. På den anrika Biergarten Zollpackhof är faktiskt de tre gyllene orden “ein Bier bitte” den enda tyskan man behöver för att få sig en trevlig kväll.

Toast Hawaii

I den förhållandevis lugna stadsdelen Prenzlauer Berg hittar du den inte särskilt lugna baren & nattklubben Toast Hawaii (systerklubb till burleskbaren zum starken August). När man trätt in genom entrén och gått nedför trappan är det som om man kliva in i en freak show. Dunkla vrår, grälla färger, lustig och mystisk inredning & galna uppträdanden finns att förvänta sig.

Strandbar & Dans vid Monbijouteatern

Även kallad playa del Mitte i folkmun. Den gemytliga lilla strandbaren mittemot Museumsinsel i centrala Berlin bjuder under sommarhalvåret upp till dans i form utav bland annat salsa-, tango- och valskurser. Glöm med andra ord inte att packa ned dansdojorna!

König Otto Café

Ett hett och udda tips är att passa på och ta en storslagen fika, eller öl för den delen, på det gamla Berliner Kindl-bryggeriet i Neukölln. Bryggeriet har genomgått en stor transformation och inhyser numera det populära centrumet för samtida konst och det väldigt annorlunda caféet König Otto där man sitter tätt intill de gamla, och framförallt enorma, koppartankarna.

Stilwerk

Stilwerk är ett smärre Mekka för heminredningsfantasten. I designcentrumet på Kantstrasse i västra Berlin väntar design, design och åter design och en massa designrelaterade konstutställningar. Låt dig inspireras av vackra & roliga ting utspridda på hela 48 butiker i det 4 våningar höga designvaruhuset.

Läs mer: Cykla i Berlin

Njut av solnedgången på takterassen Hotel de Rome…

Berlin är fullt av takterasser vars vyer får de flesta besökare att tappa både hakan och andan på en och samma gång. En takterass vars vy får pulsen och kärleken till Berlin att öka markant tillhör det über-lyxiga hotellet Hotel de Rome. Beställ in lite bubbel, ta ett djupt andetag och låt dig förföras av den pampiga vy som väntar. Vykortsfeeling!

…och dansa in soluppgången på Heideglühen

Att gå på minst ett Open Air när man är på weekend i Berlin är obligatoriskt – det är sen gammalt! Fördelen med klubben Heideglühen är att den inte än har blivit lika hypad och ökänd som exempelvis Berghain eller Kater Blau (inte än ja – kom ihåg var ni hörde det först 😉 ) vilket förhoppningvis betyder att man inte behöver stå och löka i en kö och se svår ut i ett halvt sekel. Nackdelen kan dock vara att de är lite kinkigare vid dörren – de kan ju inte släppa in vilket skumrask som helst, hehe.

Asian Fusion på Em Oi
Asian Fusion på Em Oi

Trevlig resa!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *