Asian fusion i Berlin del 2

Asiatiskt + Berlin = sant. I Berlin poppar det upp nya asian fusion restauranger på löpande band, vilket gör det lite till en djungel att veta vad som är värt att testa och vilka restauranger man bör passa sig för. Nedan hittar du några av Hemma i Berlins favorithak när det kommer till asian fusionrestauranger.

DuDu

DuDu

Torstrasse är gatan man ska styra stegen mot när (mat)fantasin tryter. Den vältrafikerade gatan är nämligen full med spännande restauranger och inte minst asiatiska sådana. DuDu bjuder på japanska fiskspecialiteter med, likt alla asian fusion-restauranger, en tvist. De kryddiga tonfiskbullarna rekommenderas starkt!

Adress: Torstraße 134, 10119 Berlin. Webbsida: www.dudu-berlin.de

Gate 57

Relativt ny restaurang i hjärtat av Prenzlauer Berg med ett stort plus för den mysiga, lummiga atmosfären och trevliga uteserveringen. På Gate 57 är inriktningen thai-fusion. Tips: passa på att beställa in en av restaurangens läskande & svalkande (och självfallet utsökta) drinkar efter en lång dag i solen!

Adress: Pappelallee 5710437 Berlin. Webbsida: Facebook

Mama Cook

På Mama Cook får man onekligen valuta för pengarna. De vietnamesiska huvudrätterna (rejäla portioner ska tilläggas) beställs in för strax under 7 euro och de rejäla cocktailsen för endast 4(!) euro. Som sagt, vietnamesiskt fusion-restaurang alldeles i närheten av det sevärda jüdisches Museum.

Adress: Hedemannstraße 10, 10969 Berlin. Webbsida: www.mama-cook.de

Läs mer: Asian Fusion i Berlin del 1

Toca Rouge

Kinesisk fusion i avskalad minimalistisk restaurangmiljö. Även denna lilla asiatiska pärla är belägen på den livliga Torstrasse i stadsdelen Mitte. Pekingankan är en omåttligt populär rätt hos Toca Rouge, och ett hett tips för att kunna avnjuta just ankan är att boka bord då restaurangen är mycket välbesökt och trendig just nu. Öppnar kl 17.

Adress: Torstraße 195, 10115 Berlin. Webbsida: www.tocarouge.de

Noodle Village

Noodle Village är en vietnamesisk fusion-restaurang där inget mindre än nudlar står i fokus. Några av rätterna man hittar på menyn är Bún Chả Cá; risnudelsoppa med fiskbullar  & Bánh Xèo Chay; rismjölscrepe med tofu, grönsaker och lime-chili-vinägrett. Restaurangen är belägen på den restaurangtäta gatan Kantstrasse i västra Berlin.

Adress: Kantstraße 32, 10625 Berlin. Webbsida: www.noodlevillage.de

Chibee – Korean chicken & Beer

Det här haket behöver egentligen inte någon längre presentation. Det serverar precis som namnet antyder; friterad kyckling som serveras med en öl. Varken mer eller mindre. Fast jo, man kan faktiskt beställa in mer än så. Exempelvis kan man beställa in extra kimchi till maten. Även kycklingburgare står på menyn. Men paradrätten är ändå rätt och slätt den friterade kycklingen som serveras med pommes och en stark sås.

Adress: Tegeler Str. 29A, 13353 Berlin. Webbsida: Facebook

Läs mer: Bada i Berlin & 100 saker att se och göra i Berlin

Oishī shokuji (smaklig måltid)!

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *