Internationales Berliner Bierfestival 2018

Om drygt en månad är det återigen dags att besöka världens längsta Biergarten. Årets upplaga av den internationella ölfestivalen i Berlin innehar temat “Öl från andra sidan av jorden”, vilket innebär goda möjligheter att få smaka på ölspecialiteter från bl.a. Nya Zeeland.

Årets festivalöl. Foto: Internationales Berliner Bierfestival
Festivalölen 2018. Foto: Internationales Berliner Bierfestival

Den 03-05.08 på Karl-Marx-Allee mellan Strausburger Platz och Frankfurter Tor öppnar Berlins ölfestival upp portarna för ca 800 000 ölälskare från hela världen. Där väntar en hela 2,2 km (!!!) lång Biergarten som representeras av 350 bryggerier från 90 länder på att få släcka törsten hos ölsugna turister och berlinbor. Inträdet är gratis och utöver det faktum att man får möjlighet att prova 2400 ölsorter kan man också lyssna på livemusik som spelas från 19 olika scener. Besök även den officiella webbplatsen för mer info.

Prost & Skål!

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *