Escape Berlin – Der Schnapsladen

Nu är det dags för ännu en recension av ett spel hos Escape Berlin (Berlins absolut bästa Escape room-aktör om ni frågar mig) och denna gång handlar det om det spektakulära spelet vid namn “Der Schnapsladen” – snapsbutiken. Jag har tidigare testat två andra spel hos arrangören; Sherlock Holmes och Kidnapped. I jämförelse med dessa var Schnapsladen rätt så lättsamt (det vill säga, hjärtfrekvensen låg på en rimligare nivå), men verkligen inte sämre för det.

Utan att avslöja allt för mycket utspelar sig det hela i en snapsbutik där man får i uppgift att hitta ingredienserna till ett hemligt drinkrecept som går under namnet “Berliner Tropfen”. Under spelets gång inser man rätt snabbt att det finns en hel del alkohol till förfogande (vi snackar obegränsat), och det uppmuntras inte bara att man tar sig ett par stänkare, nix – det är ett MÅSTE! (För de som inte vill finns självfallet vatten som alternativ). Konsekvensen av detta blir rätt snart att temperaturen höjs och partydjuren inom spelarna letar sig fram, men man måste samarbeta för att klara spelet. Med andra ord är det en rolig och fräck upplevelse för att stärka teamkänslan bland arbetskollegorna, exempelvis. En särdeles passande aktivitet att ta sig an innan en partynatt i Berlin skulle jag vilja sammanfatta det som. För den som blir lite hispig och skraj vid den läskigare sortens Escape Rooms är detta spelet jag rekommenderar. Lagom nervkittlande och med hög partyfaktor.

Läs mer: Recensioner av Sherlock Holmes & Kidnapped

Prost, skål & lycka till!

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *