Harry Potter-utställning i Potsdam

Tillhör du också den snopna skara som fortfarande går och väntar på att det ska dimpa ned en uggla med en inbjudan till Hogwarts? Här kommer nu muntra nyheter! (Nej, trissa nu inte upp förhoppningarna om en inbjudan i höst…) Under hösten 2018, fr.o.m. den 13 oktober för att vara exakt, intar nämligen en Harry Potter-utställning filmparken i Babelsberg i Potsdam (Tysklands svar på Hollywood, om man nu ska dra en liten liknelse), vilket ligger en timmes tågresa från Berlin.

På den 1600 kvm stora utställningen har man möjlighet att beskåda alla möjliga slags spännande tingestar som känns igen från de legendariska filmerna om pojken med det blixtformade ärret. Vad sägs om att få prova på att hänga i Gryffindors sällskapsrum, eller att likt Hagrid i egen hög person, få chansen att klampa in i dennes stuga? Detta och mycket, mycket mer kan man förvänta sig när man besöker denna praktfulla utställning som bara dignar av Harry Potter-atteraljer som förmodligen får vilket Harry Potter-fan som helst att vilja kasta sig iväg till första bästa Hogwartsexpress…eh, jag menar S-bahn…mot Filmparken i Potsdam. Biljetter till detta spektakel finnes på Ticketmaster.

Wingardium Leviosa!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Harry Potter-utställning i Potsdam

 1. Hej!
  Jag ska resa till Berlin nu i slutet av september. Vet du något annat i Berlin som kan kopplas med Harry Potter? Det kan vara en liten till en större butik eller något annat?

  När jag ändå frågar, finns det något typiskt svenskt i Berlin? Kanske ett café eller liknande? Mest för skoj skull.
  Med vänlig hälsning
  Jennifer

  1. Hej Jennifer!

   Ursäkta mitt sena svar, men här kommer det 🙂
   Det ska finnas en liten butik i shoppinggallerian Alexa vid namn Elbenwald Store som säljer lite harry potter merchandise.
   Appropå svenska caféer kan jag rekommendera Café Stockholm som ligger på den fina och mysiga gatan Kollwitzstrasse 74.

   Ha en härlig Berlinresa!

   Annelie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *