Harry Potter-utställning i Potsdam

Tillhör du också den snopna skara som fortfarande går och väntar på att det ska dimpa ned en uggla med en inbjudan till Hogwarts? Här kommer nu muntra nyheter! (Nej, trissa nu inte upp förhoppningarna om en inbjudan i höst…) Under hösten 2018, fr.o.m. den 13 oktober för att vara exakt, intar nämligen en Harry Potter-utställning filmparken i Babelsberg i Potsdam (Tysklands svar på Hollywood, om man nu ska dra en liten liknelse), vilket ligger en timmes tågresa från Berlin.

På den 1600 kvm stora utställningen har man möjlighet att beskåda alla möjliga slags spännande tingestar som känns igen från de legendariska filmerna om pojken med det blixtformade ärret. Vad sägs om att få prova på att hänga i Gryffindors sällskapsrum, eller att likt Hagrid i egen hög person, få chansen att klampa in i dennes stuga? Detta och mycket, mycket mer kan man förvänta sig när man besöker denna praktfulla utställning som bara dignar av Harry Potter-atteraljer som förmodligen får vilket Harry Potter-fan som helst att vilja kasta sig iväg till första bästa Hogwartsexpress…eh, jag menar S-bahn…mot Filmparken i Potsdam. Biljetter till detta spektakel finnes på Ticketmaster.

Wingardium Leviosa!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *