Upphittat: Berlinmuren

Foto: Stiftung Berliner Mauer/Schlusche

Kan ni tänka er, en hittills oupptäckt del av (det lilla som kvarstår av) Berlinmuren har nyligen upptäckts! Hur är det ens möjligt? undrar man i sitt stilla sinne. Fyndet gjordes till råga på allt i den tätbefolkade centrala stadsdelen Mitte under en stadsvandring. Faktum är att det då och då görs fynd av gamla rester från Berlinmuren, men då oftast i utkanten av Berlin. Dessa rester får naturligtvis stå kvar och får fungera som påminnelser om hur det var när staden var delad itu.

Vill man förkovra sig ytterligare om var i Berlin man kan finna gamla rester av den “antifascistiska skyddsvallen” (som den så vackert i det forna DDR kallades) kan man kika in på följande webbsidor: berlin.de, berlinsehenwuerdigkeiten-online.de & visitberlin.de.

Läs mer: DDR i Berlin & 100 saker att se & göra i Berlin.

Tschüssikowski!

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *