Att bo i Tyskland – Arbete, studier, bostad m.m.

Att bo i Tyskland – Arbete, studier, bostad m.m.

Under denna flik kommer du som undrar hur det är att bo i Tyskland hitta användbar information. Här kommer du finna fakta, råd och tips om arbete, studier, hälsa, administrativa ärenden och mycket annat som är relevant till hur det är att bo i Tyskland. Detta kommer jag att blanda med egna åsikter, tankar och funderingar, men med det sagt så kommer det nog ändå finnas en del som kan hjälpa dig som är i flytta-till-Tyskland-funderingar.

Att bo i Tyskland skiljer sig från Bundesland till Bundesland. Vad är då ett Bundesland? Jo, Tyskland består nämligen av 16 Bundesländer, där Berlin är en av dem. Ett Bundesland får styra och ställa rätt mycket som det vill i ganska stor utsträckning, om man jämför med hur det står till i Sverige när man tittar på landskap eller landsting, där det är mer enhetligt.

Arbete

Är man svensk medborgare är det inga konstigheter när man söker jobb i Tyskland. Tack vare att Sverige är ett EU-land får svenska medborgare lov att uppehålla oss i vilka andra EU-länder som helst.

Tyska jobbportaler:

Jobbörse

Indeed

Monster

Stepstone

Monster

Kimeta

LinkedIn

Xing

 

 

Mer info kommer!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0