5 saker som jag älskar med Berlin

 1. Doften i tunnelbanesystemet.

  Ja ni läste rätt. Det är banne mig något tämligen speciellt med den, speciellt på Alexanderplatz. Det är något nostalgiskt över den. Min slutsats är att det måste ha att göra med att det var något av det första jag kom i kontakt med i Berlin. Jag säger inte att det luktar blomsteräng, ska man vara ärlig luktar det faktiskt lite unket, men jag älskar det ändå, och hörs sen!

 2. Fernsehturm.

  Ack, detta ståtliga grå betongspjut med sin majestätiska discokula på toppen. Denna gråa spira som stolt och stadigt tronar på Alexanderplatz, Berlins (om du frågar mig) hjärta. Ja, ni kanske hör en skvätt sarkasm i mina ord, men jag älskar faktiskt det där förbaskade TV-tornet, eller det är lite av en hatkärlek. Jag har faktiskt jobbat inuti det en kort period, så jag vet vad jag talar om. Här finns det också en stor portion nostalgi med i bilden, detta var det första som dök upp i mitt huvud när jag föreställde mig Berlin innan jag flyttat hit.

 3. Att staden aldrig sover

  Det är något New York-igt med Berlin. Du kan alltid bege dig ut en tisdag natt och vara säker på att du kommer ha the time of your life. Här kan man alltid gå på galej – måndag till söndag. Vem har inte stått och dansat in soluppgången på stranddansgolvet på Sisyphos liksom?!

 4. Du får vara som du är!

  Här är det helt okej om du vill gå i ett par luggslitna kängor från 1984 tillsammans med en nopprig knallgrön hoodie, ingen kommer förmodligen lägga märke till det. Tycker det är otroligt befriande till skillnad från Stockholm där man blir synad från topp till tå i samma ögonblick när man stegar ut på gatan.

 5. Imperfektionen

  Kontrasterna är väldigt påtagliga i Berlin. Gränsen mellan vackert och fult kan ibland verka omöjlig att dra. Jag gillar känslan av blandningen av gammalt och nytt, av det ofulländade. Ibland känns det nästan som om tiden har stannat när man åker ut till gränsen mot Brandenburg, som om man befann sig i det gamla DDR. Väldigt fascinerande. Avslutningsvis slänger jag fram Peter Fox gamla dänga Schwarz zu Blau som beskriver Berlin såsom jag ser på staden.

Läs mer om 5 saker jag stör mig på i Berlin!

Hoppas ni får en bra start i veckan!

Alexanderplatz

5 Dinge die ich an Berlin liebe

 1. Der Duft im U-Bahnsystem

  Ja, ihr habt richtig gelesen. Es ist irgendwas sehr besonderes damit. Er ist für mich irgendwie nostalgisch. Meine Schlussfolgerung ist, dass es damit zu tun haben muss, dass es eines der ersten Dinge war, mit denen ich Kontakt in Berlin hatte.

 2. Fernsehturm

  Ach, dieser graue, stolze Turm mit seiner riesigen Discokugel. Er hat auch etwas sehr sehr nostalgisches.

 3. Die Stadt schläft nie!

  Hier kannst du es immer krachen lassen – Montag bis Sonntag, 365 Tage im Jahr.

 4. Sei wie du bist!

  In Berlin, im Vergleich mit Stockholm, kannst du alten oder “hässlichen” Klamotten tragen. Ist die Berliner total egal.

 5. Die Imperfektion

  Für mich ist Berlin wo hübsch und hässlich, alt und neu sich treffen. Alexanderplatz – grau, flach, unpersöhnlich und hart beim ersten Anblick, ist aber so viel mehr! Die Menschen, die Geschichte, die Architektur – alles zusammen bildet die Seele Berlins.  Berlin ist die Stadt der Kontraste! Peter Fox beschreibt (singt) Berlin sehr wunderbar in Schwarz zu Blau

Wünsche euch einen Guten Start in die neue Woche!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

3 thoughts on “5 saker som jag älskar med Berlin

 1. Lustigt – just tunnelbanedoften var den som gjorde att jag när jag flyttat tillbaka till Berlin gjorde att jag kände att HÄR är jag nu och LYCKLIG.. Fast som du säger- den luktar också Urk.. men vet vad du menar.
  Och till att man får vara som man vill i Berlin säger jag bara att jag har plockat fram mina 40 år gamla skidbyxor och använder dem nu när det är kallt. Inte en kotte tittar eller undrar.. men det kanske också beror på min höga ålder? Skönt i alla fall. Skulle knappt göra det på Hamngatan och NK..

  1. Haha, nej jag tror inte att det har med åldern att göra. De dagar när jag pga sömnbrist gått runt som i ett töcken har jag lämnat nästet i de märkligaste utstyrslar utan att ens inse vad jag haft på mig förrän jag timmar senare kommit hem och sett vad gått ut i. Inte någon som tittar konstigt, tror att människor här har bättre saker att tänka på än om du bär en Cardigan från Filippa K eller ej.

 2. En liten bidragande faktor till att jag flyttade till Berlin är just det där med kläderna. Jag (som är kille) har en svart kilt jag tycker om att bära, och i min gamla hemstad i Katrineholm så skulle det bara leda till att man såg som “han med kilten”, och jag är gärna mer än så.

  Har jag haft kilten på mig sen jag flyttade i maj? Nej, men ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *