5 caféer i Prenzlauer Berg man absolut inte får missa!

Att vara föräldraledig har sina fördelar – man har en hel del tid till att strosa omkring och testa caféer! Jag tänkte dela med mig av några av mina favoriter, (utan inbördes ordning ska nämnas). Behöver jag ens säga att det är fredag och helg?! Happy FikaFriday!

 1. Spreegold

  Japp! Här har man sörplat java både ensam och i gott sällskap otaliga gånger! Spreegold har tre filialer; Rosa-Luxemburg-Strasse 2, Hufelandstrasse 20 och Stargarder Strasse 82. Det är på den sistnämnda ni hittar mig och min barnvagn, i det bakre rummet där en uppochnedvänd båt pryder taket. Jag rekommenderar mackan med halloumi och avocado. Mmmh!

 2. Café Elf

  Ett lugnt, mysigt och familjevänligt fik vid parken Arnimplatz. Här hittar du helt ljuvliga tårtor i alla dess former och smaker. Min personliga favorit är blåbärscheesecaken. Paul-Robeson-Strasse 11

 3. Manufacture Délicate

  Har ni inte prövat delikatessen Franzbrötchen ännu, gör det snarast för guds skull! Det är som en blandning av en kanelbulle och ett saftigt, klibbigt wienderbröd – det kan alltså inte bli bättre! Förutom när det är torrt, den besvikelsen som uppstår när man äter ett torrt Franzbrötchen är inte att leka med… Men misströsta icke! Här har jag hittat det ultimata Franzbrötchen-fiket. Det vattnas i munnen bara jag tänker på’t… Så iväg med er till Rykestrasse 7!

  franzbrotchen

 4. Zeit für Brot

  Okej då, detta café/bageri ligger i Mitte, men jag kände verkligen att jag var tvungen att tipsa om denna lilla pärla NU! Jag vågar faktiskt slå vad om att du kommer att hitta världens godaste kanelbullar (Zimtschnecken) här! Här har jag INTE satt min fot för sista gången… Zeit für Brot hittar du på Alte Schönhauser Strasse 4.

 5. LOLA was here

  Ingen aning om vem Lola är, men så mycket kan jag meddela att de serverar så in i vassen goda soppor här! Stort plus för serviceminded personal – man glömmer nästan bort att man är i Berlin. Någon som vet vem Lola är?! Seelower Strasse 8 ska du bege dig till om du vill ha ett vänligt bemötande för omväxlings skull.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trevlig helg på er! Och god fika-lycka!

5 Caféen in Prenzlauer Berg die man auf keinen Fall verpassen darf!

In Elternzeit zu sein, hat auch ein paar Vorteile. Man hat eine Menge Zeit um herumzuspazieren und Cafés zu testen! Ich wollte ein paar von meinen Lieblingscafés mit euch teilen. Ausserdem ist es heute Freitag, oder auch FikaFriday. Also lasst euch inspirieren!

 • Spreegold

  Ach ja, hier habe ich öfters eine Tasse Java getrunken. Aleine oder auch in guter Gesellschaft. Spreegold besitzt 3 Filialen: Rosa-Luxemburg-Strasse 2, Hufelandstrasse 20 und Stargarder Strasse 82. In der letzteren findet ihr mich und meinen Kinderwagen im hinteren Raum, da wo ein (UPSIDE DOWN) Boot unter der Decke hängt. Ich empfehle die “Stulle” mit Halloumi und Avocado. Mmmmh!

 • Café Elf

  Ein ruhiges, gemütliches und familienfreundliches Café am Arnimplatz. Hier findest du herrliche Torten in allen Geschmacksrichtungen. Mein persöhnlicher Favorit ist der Blaubeercheesecake. Paul-Robeson-Strasse 11

 • Manufacture Délicate

  Wenn ihr noch kein Franzbrötchen probiert habt, macht das jetzt, um Gottes Willen! Es ist wie eine Mischung einer Zimtschnecke und einem saftigen, klebrigen Wienerbrot – es kann also mit anderen Wörtern nicht besser sein! Obwohl es zu einer der grössten Enttäuschungen werden kann, wenn es trocken ist. Habt aber keine Angst! Ich habe das ultimative Franzbrötchen-Café gefunden. Wenn ich daran denke, dann läuft mir das Wasser im Mund zusammen. … Auf gehts zu Rykestrasse 7!

 • Zeit für Brot

Zeit für Brot? Eher Zeit für eine Zimtschnecke! Okey, dieses Café/Bäckerei liegt in Mitte, ABER ich muss euch einfach darüber informieren! Ich wette nähmlich, dass ihr die leckeresten Zimtschnecken der Welt hier findet werdet. Zeit für Brot findet ihr in der Alte Schönhauser Strasse 4.

 • LOLA was here

  Keine Ahnung wer Lola ist, aber ich kann euch mitteilen, dass sie verdammt leckere Suppen kocht! Grosses Plus für das serviceorientierte Personal – man vergisst fast, dass man sich in Berlin befindet! Weiss jemand wer Lola ist?! Seelower Strasse 8 ist das Ziel, wenn du, zur Abwechslung, eine freundliche Begegnung suchst.

Schönes Wochenende! Und viel Erfolg bei euer Fika!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “5 caféer i Prenzlauer Berg man absolut inte får missa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *