Lekplatstips & loppmarknader

Jajamen, nu är den här! Våren har anlänt till Berlin. Nu känns det mycket mer relevant att tipsa om lekplatser än när det bara för någon månad låg snö och is på parkbänkarna. Återigen slås jag av hur unik varje lekplats är, och att de oftast har något roligt tema. Idag tänkte jag tipsa om, håll i hatten nu, inte bara en utan TVÅ lekplatser inför helgens bravader! Vad dessa har gemensamt är att de går utmärkt att kombinera med loppisbesök om man befinner sig i Berlin en söndag.

Den första ligger vid Arkonaplatz, som framförallt är känd för sin söndagsloppis. Varför inte låta ungarna leka av sig på lekplatsen för att sedan i godan ro kunna strosa fram bland alla roliga och tjusiga prylar som säljs i stånden. På den här lekplatsen kommer definitivt de lite äldre och äventyrligare barnen att trivas som fisken i vattnet. Kolla bara på den där rutschkanan?! En annan får ju svindel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rutschkanornas rutschkana

Den andra lekplatsen ligger ett stenkast ifrån loppmarknaden i Mauerpark. Den är belägen bredvid Max-Schmeling-Halle (en sport- och evenemangshall vid Mauerpark). Denna lekplats kanske inte är lika spektakulär som den andra, men den är väldigt fin och perfekt för de barnen som älskar att sitta och gräva i sanden! Glöm alltså inte att ta med hink och spade och alla andra tillbehör som är essentiella för en dag i sandlådan. Man behöver inte fundera särskilt länge vilket tema denna lekplats har – den kallas nämligen för regnbågslekplatsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Play over the rainbow…

I helgen hoppas jag på riktigt fint väder så att vi kan gå ut och upptäcka nya roliga lekplatser!

Vad ska ni hitta på i helgen?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *