Parker och trädgårdar i Berlin

Nu när våren äntligen verkar ha bestämt sig för att stanna, vad passar då bättre än att bege sig ut i Berlins fantastiska parker och trädgårdar? Ack, så jag har längtat efter att slå mig ned på en filt på en grönskande gräsmatta under ett frodigt träd medan solen gassar. Gärna med en svalkande glass i ena handen och en stor kall öl i den andra! Jag drömmer mig bort jag, men det dröjer förhoppningsvis inte länge innan dessa drömmar kan förverkligas! Parker i Berlin finns det mycket gott om – det gäller bara att veta vart guldkornen ligger. Läs även om saker att göra i Berlin som är gratis.

park.jpg
Volkspark am Weinbergsweg

Idag snubblade jag över en ny app – Lenné App, kort och gott. Peter Joseph Lenné levde på 1800-talet och anlade några av Tysklands mest kända och vackra parker och trädgårdar, däribland Tiergarten. Idag är han känd som en av Tysklands mest betydande landskapsarkitekter genom tiderna. Appen är ny, vilket förklarar det faktum att den inte känns helt färdigutvecklad, men den har trots allt några coola features. Du kan exempelvis bli guidad genom parken och få intressant fakta på olika platser. Syftet med appen är alltså att samla alla Lennés parker och trädgårdar på ett och samma ställe. Vajert! Jag har även testat olika caféer och ölhak om du skulle bli sugen under dagens lopp – det tär på krafterna att vandra mellan dessa frodiga parker!

Här hittar ni en lista på stora och välbesökta parker i Berlin; Mauerpark, Görlitzer Park och Tiergarten bland annat. Ett tips från coachen (mig, hehe): vill man kombinera autentisk thai-mat, loppmarknad, parkhäng och lekpark (och det klart man vill!) – då ska man bege sig till Thaiwiese (Thaiängen)! Detta är ett helt fantastiskt fenomen som äger rum i parken Preussenpark och jag har då aldrig sett på maken till parkhäng någon annanstans. När man anländer till parken kryllar det av färgglada parasoll, mustiga dofter och glada människor överallt. Det är nämligen så att när solen tittar fram på helgerna, jag lyckas inte hitta exakt när de öppnar men kan tänka mig att det blir någon gång i slutet på april (typ) varje lördag och söndag när vädret blir lite varmare och nådigare, samlas det thailändska communityt i Berlin för att umgås och laga mat. Och det bästa av allt är att du får köpa dessa godsaker som de lagar för en mycket billig peng! Allt från starka grytor, kryddiga bröd, friterade bananer och svalkande smoothies. Mitt råd är att hålla sig uppdaterad gällande öppettiderna genom att följa Thaiwiese på Facebook. För att nå denna lilla pärla tar du tunnelbanan till antingen stationen Fehrbelliner Platz eller Konstanzer Strasse.

Thaiwiese - en av alla många parker i Berlin
Thaiwiese – en av alla många parker i Berlin

Vilken är din favoritpark i Berlin?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Parker och trädgårdar i Berlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *