Caféer i Berlin du inte får missa – del 2

Såhär på måndagskvisten är det lätt att känna sig lite trött och hängig, speciellt vid det ruggiga väder som råder. Vad kan då vara bättre att kicka igång motorn med en rejäl portion koffein? Jag kan då inte komma på något bättre. Därför kommer åter några cafétips för den kaffesugne som inte nöjer sig med vilken blaskig java som helst.

Schiller Bäckstube

Det här fräcka, fräscha hippa lilla haket på Kastanienalle 24 kanske ser rätt så intetsägande ut utifrån. Men skenet bedrar! Här är mysfaktorn tämligen hög. Här blir en liten läcker cappuccino din, för enbart 2,7 Euro! Finemang!

Coffee Fellows

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Coffee Fellows

Ja okej, det här är väl inget café man går till för att krypa upp in en hemtrevlig fåtölj i en murrig vrå för att läsa Dostojewski. Men desto bättre är det om man letar efter ett ställe där man kan sitta och klinka på den medhavda datorns tagnentbord ifred i x antal timmar utan risk att bli utslängd. Här flödar Wi-Fi och mycket goda kaffesorter. Min favorit är Latte Macchiaton – DUBBEL espresso – annars fåre va! Danziger Strasse 1.

Café Fleury

P2160332.JPG
Café Fleury

Det här cafét har säkert många gått förbi och samtidigt sneglat in i och tänkt; “åh vad mysigt det ser ut”. Och det är precis vad det är! Har man dessutom lite längtan till Frankrike behöver man heller inte lägga pengar på en kostsam biljett – att gå in på det här cafét är precis som att klampa in i ett parisiskt ombonat vardagsrum á la Amelie från Montmarte. Vid Rosenthaler Platz ligger detta numera klassiska café med de blå markiserna på Weinbergsweg 20.

Hacker

p2040112.jpg
Hacker

Är man sugen på nåt smaskigt, och nu menar jag RIKTIGT sugen, ty här serveras kakorna och bullarna i långtradarchaffisportioner – då ska man styra kosan till HackerStargarder Strasse 69. Det här konditoriet osar av DDR-känsla, och personalen likaså (så förvänta dig inte service i världsklass om vi säger så…). Blekgult kakel pryder alla väggar, som det gjorde på de flesta ställen när det begav sig på “den gamla goda tilden”. Men gott är det, och väl värt ett besök!

Här hittar du ännu fler caféer du inte får missa!

Ha en bra start på veckan! (Det hade inte jag, är hemma med två snörvliga barn…)

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Caféer i Berlin du inte får missa – del 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *