IGA – Internationalen Garten Ausstellung

Jag nämnde i all hast i mitt senaste inlägg – vad man kan hitta på i Berlin i påsk – att man kan besöka Gärten der Welt om man vill beskåda det lilla extra i parkväg. Detta måste jag passa på att utveckla lite mer nu när IGA (internationella trädgårdsutställningen) står runt knuten. Utöver standardutställningen hos Gärten der Welt kommer man även kunna ta del av blomhallar och plantage som i takt med årstiderna byter skepnad. Och höjdpunkten är…*trumvirvel*…en 1,5 km lång linbana!

Nu är det vår på Helmholtzplatz
Helmholtzplatz
Goda nyheter är även att linbanan är där för att stanna. Den ska fungera som ett komplement till kollektivtrafiken och syftet ät att knyta ihop stadsdelarna Hellersdorf och Marzahn. Den invigs på torsdag den 13.04 – passa på att få en riktigt fin vy över de 100 hektar som står till förfogande för alla trädgårdar i Gärten der Welt.

U-Bahn: Kienberg

Ciao!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *