Festivaler och event i Berlin

Tro det eller ej men snart drar festivalsommaren igång! Det är inte det lättaste att föreställa sig ska jag säga er, när kyliga isvindar susar fram längs gatorna… Nåväl, många event och spektakel är dessutom helt gratis – det enda du behöver tänka på är att vara ute i god tid för att få bra platser. Vissa event däremot bör man boka biljetter för i god tid, men det är alltid folk som vill bli av med dem i sista stund – håll koll på eBay-kleinanzeigen (tyska Blocket ungefär) och diverse facebookgrupper för event för att knipa dina surt förvärvade biljetter!

Höggravid på det familjevänliga spektaklet Karneval der Kulturen.

Karneval der Kulturen

Detta, mina damer och herrar, får man ICKE missa! Denna lilla festival, om man får lov att kalla det det, infaller i år den 02.06-05.06. Den absoluta höjdpunkten enligt mig och många andra berlinianer är Karnevalen som dundrar fram på söndagen den 04.06. Här deltar nästan 5000 personer från 80 olika kulturer från världens alla hörn. Det brukar starta någon gång vid 12 snåret kring Hermannplatz i Neukölln, för att sedan snigla sig fram mot Kreuzberg. Jag rekommenderar dock att man dyker upp lite senare, sisådär vid kl 16 – då har den värsta hetsen lagt sig, och du har chans att få en fin ståplats invid själva paraden. Min favoritdel är Technovagnarna, och de brukar komma först i slutet av paraden. Tips är att gå av vid U-bahnstationen Gneisenauer Straße för en fin upplevelse av denna gatufest!

Berlin Beats & Boats

Vad skulle du säga om jag berättade att det finns ett event där du kan kombinera klubb och båt på en och samma gång? Tänk att få guppa fram på Spree i takt till musik a la berlinsk nattklubb fast mitt på ljusa dagen! Helt fantastiskt va? Detta är ett event som technofantasten inte får missa! Men! Man bör anmäla sig i god tid. Det fungerar nämligen på följande sätt: du anmäler dig till en specifik båt du är intresserad av att åka med, sedan gäller det att vara het på gröten och hugga biljetterna när de släpps. Detta event är nämligen stekhett! Psst – min favoritbåt är Katermukkes. Håll dig uppdaterad på eventets facebooksida!

Christopher Street day

Denna parad kan jämföras med Stockholms prideparad. Denna gatufestival har sina rötter i New York, då HBTQ-rörelsen reste sig emot förtrycket, och det hela började på en bar på just Christopher Street. Här kan man beskåda festliga kostymer, glada nunor och medryckande musik. Den 22.07 kl 12.30 går denna folkfest av stapel på adressen Kurfürstendamm/Joachimstaler Straße och rör sig sedan i maklig takt mot slutmålet Brandenburger Tor.

Fête de la Musique

Sedan 1995 kan man ta del av denna musikens högtid i Berlin. Runtom i hela staden i parker, på gator och torg kan man digga all världens slags musik helt gratis! Den 21.06 kl 16 brakar eventet loss och håller på till kl 22. För nattugglan finns istället eventet Fête de la Nuit. Här kan man dansa långt in på morgonkvisten på utvalda klubbar. Untz untz untz!

Karneval der Kulturen

Fortsättning följer!

Ha en lugn och skön söndag!

[bdotcom_bm bannerid=”4081″]

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *