Fräulein Dickes – veckans sågning

Välkomna till bloggen Gnällspiken i Berlin. Skämt och sido, man måste väl få slänga ett par kängor till höger och vänster när andan faller på – det är inte hälsosamt och gå runt med en massa negativa känslor. Det brukar inte sluta bra! Nu vill jag ta tillfället i akt och såga ett litet café som jag och en väninna var på häromdagen, nämligen Fräulein Dickes! Jag gillar att testa caféer och här kan du läsa om mina tidigare caféäventyr.

Fräulein Dickes
Fräulein Dickes

Fräulein Dickes är utåt sett ett litet gemytligt café på den mysiga gatan Stargarder Strasse i stadsdelen Prenzlauer Berg. Ett litet gosigt krypin som känns ombonat och hemtrevligt. De har ett gediget utbud när det kommer till frukost och fika – de har bröd, yoghurt med guldkant och bakverk som får det att vattnas i munnen bara vid blotta tanken på’t! För att inte tala om den ljuvliga doften av nybryggt kaffe. Det är nästan som på en tecknad film när en doft i form av en osynlig hand kittlar en under näsan för att locka iväg en till en nybakad paj – så frestad är man att beställa precis allt man ser! MEN nu kommer vi till riset. Servicen är under all kritik. Jag hade inte förväntat mig några vänliga leenden, så naiv är jag inte efter 3,5 år i den här stan. Men man kan väl åtminstone förvänta sig att man får allt man beställt. Men inte ens det kunde man. Personalen sprang runt som yra höns och det ska tilläggas att det inte alls var särskilt fullt. Okej då, det här var en mesig sågning, jag får nog ge det ett nytt försök när vreden har lagt sig lite. Det var ju faktiskt gott. Jag ville nog inget speciellt med det här inlägget nu när jag tänker efter, ni får ta det med en nypa salt. I helgen däremot vankas det riktigt stekarväder – 28 svettiga grader har man att se fram emot. Då blir det med största sannolikhet lite tips om badställen och badsjöar i Berlin. Håll till godo.

Slut på sågning och adjö!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *