Weekend i Berlin i romantikens tecken!

Berlin och romantik? Är det verkligen ett vinnande koncept? Svar: JA! En weekend i Berlin kan återuppliva vilket dammigt och trist gammalt förhållande som helst. Glöm Paris och det där rostiga gamla Eiffeltornet och dragspelsmusik som sakta men säkert driver en till vansinne i vart och vartannat gathörn. Nej, nej, packa väskorna, hoppa in i flyget och ta dig till en av Europas mest romantiska städer i ett huj! En romantisk weekend i Berlin väntar den som vet vart man ska bege sig. Det är alltså där jag och min blogg kommer in i bilden – här kommer mina 5 bästa tips och smultronställen!

Insel der Jugend © blog.inberlin.de

Treptower Park och Insel der Jugend

Treptower Park är ett enormt parkområde vid floden Spree i östra Berlin. Här kan man spatsera i godan ro, hand i hand, samtidigt som man kan kasta blickar mot Spree där båtarna i maklig takt guppar förbi. Går man i ostlig riktning längs Spree kommer man efter en stund till en mycket mysig och romantisk plats. En liten ö som man kan ta sig över med hjälp av en tjusig bro, vid namn Insel der Jugend (ungdomens ö – ja ni hör ju, ack så romantiskt). Här mår man, vill jag lova, när man sitter och blickar ut över Berlins siluett. På tillbakavägen, bara ett tiotal meter ifrån bron, hittar man restaurangen Klipper, som huserar i ett rustikt segelskepp. Här bör man göra ett litet matstopp, och äta deras specialitet laxen. Vad är en weekend i Berlin utan att ha beskådat solnedgången från Elsebrücke, ett stenkast från S-bahnstationen Treptower Park? Inte mycket att hänga i granen om du frågar mig… Det finns nästan inget vackrare än att se konstverket “Molecule Man”, Oberbaumbrücke och Fernsehturm i en och samma vy – lägg till en maffig solnedgång på det, och man är i hamn.

Ät en romantisk middag i Fernsehturm

Låt inleda det här med att säga att detta inte är något för den höjdrädda. Den här restaurangen ligger hela 207 meter över stan! Känns det lite väl magstarkt, kan du med fördel ta strutta ned för trappan en våning, då det är där du hittar baren på en futtig höjd på 203 meter över marken. Ska man äta här bör man boka i god tid online, då ni förmodligen inte är det enda kärleksparet som vill sitta och drunkna i varandras ögon på denna svindlande höjd. Behöver jag ens förklara att utsikten är oslagbar?

Bo på ett romantiskt hotell

Att bo ta in på ett hotell är ju lyxigt i sig, men att ta in på ett mysigt, romantiskt botiquehotell kan väl knappast bli bättre. Att kunna beställa roomservice och bli behandlad som en kung eller drottning om så bara för en eller ett par nätter, kan göra underverk för själen! Jag rekommenderar Hotel Honigmond – de har dels ett stiligt botiquehotel på Tieckstrasse 11 i stadsdelen Mitte, och dels ett “Garden Hotel” med namn Garden Living bara några 100 meter därifrån, på Invalidenstrasse 122. Det senaste kan beskrivas som ett litet sagoslott med trädgård.

Garden Living
Garden Living

Kupfergraben och Museumsinsel

Att slå sig ned vid Kupfergraben och spana in de pampiga byggnaderna på Museumsinsel och insupa den ljuva berlinska luften en ljummen sommarkväll – det är en syn för ögat det. Har man dessutom inte besökt museerna på Museumsinsel är det på tiden att man gör det! Varför inte gå till Neues Museum och ta sig en titt på Nefertiti, museets stora dragplåster, och de andra vackra och intressanta konstsamlingarna? Sedan kan man även med fördel promenera bort till Monbijoupark, där det finns en strandbar och teater. Här vankas det het salsadans och allt möjligt festligt!

Altstadt Köpenick

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Köpenick är ett perfekt utflyktsmål om man redan har varit på weekend i Berlin ett par gånger, och vill upptäcka något nytt. Altstadt, eller som det på svenska heter – gamla stan, i Köpenick är en riktig pärla. Här bör man först bege sig till Köpenick Slott, och ta en kaffe på slottscafét. Ibland har de även spelningar i slottsparken, där man kan sitta med medhavd vinare och andra godsaker och lyssna på något jazzigt, medan solen går ned. Slottet ligger idylliskt vid vattnet och ses på bästa sätt just från vattenperspektivet. Som tur är kan man ta sig en båttur från gamla stan, och faktiskt åka ända till Treptower Park. Nåväl, gamla stan är kort och gott ett perfekt sätt att spendera en romantisk weekend i Berlin.

Vill du ha mer tips kan du även läsa om saker att göra i Berlin gratis och om Tropical Ilsands.

Trevlig resa, turturduvor!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *