Ivar Los park – Lekparken med stort L

Får det lov att vara ett lekparktips, månne? Denna gång i Stockholm dock! Sedan jag fick barn har det nästan blivit lite av en ofrivillig hobby (eller tvångsmässigt beteende vid närmare eftertanke) att bedöma lekplatser utifrån olika faktorer; utseendet, äventyrlighetsgrad och läge är sådant som är avgörande om det blir ris eller ros i min värld. En lekpark som invigts för bara ett par dagar sedan är lekparken i Ivar Los park – s i c k e n lekpark! 5 av 5 getingar! Här kommer en liten recension, beskrivning och några bilder.

Bullerby-feeling!
Bullerby-feeling!

Som ni ser möts man av en väldigt inbjudande åsyn när man kliver genom den robusta träporten som tillsammans med ett träplank omsluter den lilla parken vid namn Ivar Los park. Uppnämnd efter den gamle räven Ivar Lo Johansson, den gamle arbetarförfattaren, som huserade på Bastugatan 21, dvs tvärsöver parken. Vill man veta mer om denne prick kan man besöka Ivar Los museum.

IMG_0558_Fotor
IMG_0542_Fotor
IMG_0559_Fotor

Denna lekpark får full pott när det kommer till fantasi, lekfullhet, utseende och äventyrlighet. Här erbjuds barnen en lada med alla möjliga sorters tillbehör när det kommer till skötsel av kreatur, en traktor står och bara väntar på att få skörda åkern (alla barn ÄLSKAR traktorer!), några kor och en häst står strategiskt utplacerade för att ta sig an kelsugna småttingar och självklart går hela lekparken i strikt idyllisk Astrid Lindgren-stil!

Sedan kommer vi till utsikten, vilket är ett helt kapitel för sig. Hur många gånger har jag inte stått och blickat ut över Stockholm från Monteliusvägen? Det kan jag hela ärligt inte svara på, förmodligen över 100 gånger. Finare utsikt går nämligen inte att få! Därför är det ju helt toppen att man kan kombinera nytta (lekpark) med nöje (utsikten). Utsikten får även den full pott, vilket ger denna lekpark tillsammans med bryggartäppan en delad förstaplats när det kommer till lekplatser i Stockholm!

IMG_0555_Fotor
IMG_0540_Fotor

Ut och lek i sommarsolen! 🙂

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Ivar Los park – Lekparken med stort L

  1. Oj, jag hade inte en aning om den här parken. Måste genast dit och utforska den tillsammans med sonen. Vi älskar de andra parkerna som Tor Svae har byggt så det ska bli spännande att se hur den här är.

    1. Ja, in och lek med er! Vi fick verkligen släpa ut dottern därifrån 2 gånger – väldigt påkostad och fin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *