Air service Berlin – Helikoptersightseeing utöver det vanliga

Tiergarten

Ni känner förmodligen vid det här laget redan till min förkärlek till Fernsehturm och att jag gärna stannar upp och beundrar det när jag får syn på det i fjärran medan jag promenerar genom staden. Med detta i bagaget var jag mycket snabb att tacka ja till att få testa att åka med på en helikoptertur över Berlin. Turerna arrangeras av Air service Berlin, men inte nog med att de arrangerar helikopterturer! De erbjuder även ballonguppstigning vid Check Point Charlie, som även det är ett utmärkt sätt att kunna ta sig en titt på Berlin från ovan. För den som vill uppleva nya saker att se och göra i Berlin är helikopterflygning ett måste!

Tiergarten
Tiergarten

Jag hade aldrig åkt helikopter och måste erkänna att jag var en smula nervös inför flygningen – men samtidigt väldigt förväntansfull och pirrig! Dock släppte det ganska omgående när jag på Schönefelds flygplats fick ett mycket trevligt bemötande av proffsig och serviceminded personal. När man bokar premiumservice till sin biljett får man först ett glas bubbel att sippa på innan man snabbt och smidigt får lov att gå före den långa kön av stimmiga charterturister, för att gå igenom säkerhetskontrollen. Sedan glider man in i en tjusig limousin som tar en till helikoptern som står och väntar lite längre bort på flygfältet.

Helikoptern - Air service Berlin
Helikoptern – Air service Berlin

Helikoptern hos Air service Berlin är precis lagom stor om man frågar mig. En passagerarsittplats längst fram och fyra längst bak. Jag satt i den bakre raden precis intill fönstret. Att flyga helikopter kändes på något sätt mer stabilt än att flyga, mer intimt på något sätt. Jag hade nästan känslan av att jag satt i en bil. En flygande bil då förstås. Och väl uppe i luften får man ta del av en utsikt som kan få vem som helst att tappa andan! Staden förvandlas till ett miniatyrland, som ändå känns väldigt nära. Piloten berättar om de olika sevärdheterna som man ser från helikoptern och den som har talang för fotografi kan passa på att ta helt otroliga bilder under denna resa. Ca 20 minuter var vi i luften och under dessa minuter hinner man se enormt mycket av staden då helikoptern susar fram i en hastighet på 200 km/h.

Tempelhofer Feld - Air service Berlin
Tempelhofer Feld – Air service Berlin

Och så måste jag ju såklart kasta in ett foto från mitt favorittorn Fernsehturm…

Fernsehturm - Air Service Berlin
Fernsehturm – Air Service Berlin

Jag åkte med på turen vid namn “Berlin City” som jag verkligen kan rekommendera för den som vill se det mesta av innerstaden från ovan, men de har även ett par andra turer som står till förfogande. Vad sägs om “candle flight dinner” till exempel? Det är en tur som tar passagerarna till Burghotel Strausberg i Brandenburg där ett pampigt mottagande med femrättersmeny väntar. Utöver dessa turer är det också möjligt att för Air Service Berlin att skräddarsy turer åt kunder. Man kan även ha tur och hitta en biljett med nedsatt pris om man kikar under “last minute”-kategorin på deras hemsida. Jag bjuder också på en film jag gjorde när vi precis hade lyft från Schönefeld.

Are you ready for take off?

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Air service Berlin – Helikoptersightseeing utöver det vanliga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *