8 Restaurangtips!

Golvet © fiylo Deutschland

När man snabbt googlar på kombinationen “hipp” och “restaurang” kommer Berlin förmodligen högst upp i sökfältet, möööjligtvis att New York smyger sig förbi, men det är nog väldigt jämnt mellan dessa trendkänsliga metropoler. En gammal kollega från Stockholm som ska till Berlin frågade mig om restaurangtips, så jag tänkte helt enkelt slå två flugor i en smäll och tipsa alla er andra på en och samma gång genom att publicera tipsen här. Det är en blandning av personliga favoriter och några andra som är “i ropet”.

Mmaah. Foto: Tania Castellvi
Mmaah. Foto: Tania Castellvi

Akemi

En mycket trevlig restaurang i mitt favoritområde Kollwitzkiez som serverar delikata asiatiska tapas och andra läckra asiatiska rätter. Tips är att boka bord vid de kallare årstiderna när uteserveringen tas bort. Det blir ganska snabbt full! Prisklass: Mellanklass. Adress: Rykestrasse 39, 10405 Berlin

Bun Bao

Ett stenkast från Akemi hittar man denna pärla vid namn Bun Bao. Helt fantastiskt goda asiatiska burgare med saftigt bao-bröd som nästan smälter i munnen. Fantasifullt inredd resturang som man känner igen på långa vägar tack vare dess uteservering med de väldigt blåa borden och stolarna. Min favoritburgare är veganburgaren. Lita på mig, jag har gått igenom hela menyn 😉 Prisklass: Budget. Adress: Kollwitzstrasse 84, 10435

Champagnette

Lust att åka till Spanien? Äsch, det behövs faktiskt inte om du befinner dig i Berlin. Inte om vi talar om den gastronomiska faktorn. På Champagnette kan man äta tapas tills man storknar och jag lovar att det smakar precis lika genuint och underbart som om du befann dig på en spansk tapasbar. Prisklass: Mellanklass. Adress: Gleimstrasse 27, 10437

Golden Phoenix

Otroligt hypead restaurang i Hotel Provocateur med inriktning på fransk-asiatisk fusion. Maten sägs vara extraordinär, men en lustig sak som jag läst verkar vara att de endast har menyerna på engelska. Det i sig är ju kanske inte jättelustigt, men det blir lustigt i och med att personalen tycks prata på tyska. Prisklass: Hög. Adress: Brandenburgische Strasse 21

Golvet

Som svensk blir man ju nyfiken på vad denna restaurang har att erbjuda. Jag kan säga så pass mycket att detta är stället för den som är ute efter en utsikt som heter duga, för det är precis vad man får när man befinner sig på åttonde våningen med en blick utöver Potsdamer Platz. Restaurangen har fått många fina lovord och för min del står det hög upp på listan av restauranger jag vill testa på. Prisklass: Hög. Adress: Potsdamer Strasse 58, 10785 Berlin

La Lucha

Vid Paul-Lincke-Ufer befinner sig La Lucha, en resturang med inriktning åt det mexikanska köket. Jag rekommenderar de små tacoinspirerade tapasen. Riktigt goda och framförallt starka! Bra och trevlig service, där besöket avslutas med en liten mexikansk stänkare. Prisklass: Undre mellanklass. Adress: Paul-Lincke-Ufer 39/41, 10999 Berlin

Mmaah

Koreansk BBQ i street food-format. Här får man sannerligen valuta för pengarna och ett säkert kort är deras populära Bulgogi. Detta hak finns att besöka på tre olika platser i Berlin; Neukölln – Columbiadamm 160, 10965 Berlin, Kiehlufer 75, 12059 Berlin samt i Schöneberg på adressen: Nollendorfstrasse 31 10777 Berlin. Prisklass: Budget

Schnitzelei

Schnitzelei har jag nämnt förut, närmare bestämt finns den med i listan över var man kan få sig en bit Schnitzel i Berlin. Nu tänkte jag passa på att nämna att man även kan äta tyska tapas i denna mysiga och samtidigt tjusiga lokal. Adress: Röntgenstraße 7, 10587 Berlin. Prisklass: Mellan

Golvet © fiylo Deutschland
Golvet © fiylo Deutschland

Läs mer: Fler restauranger i Berlin & 100 saker att se och göra i Berlin

Fortsättning följer!

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *