Romantiska hotell i Berlin

Billiga hotell i Berlin

Man behöver inte alls åka ända till Paris för att uppleva en romantisk weekend. Spar istället någon timme eller två och ta flyget mot Berlin – här väntar en magisk upplevelse i romantikens tecken, och allt börjar med hotellet… I den här listan finner du annorlunda men samtidigt romantiska, mysiga och ombonade hotell där man mer än gärna spenderar en weekend med partnern. Oavsett om man söker en lyxig svit med marmorbad, ett litet ombonat kärleksnäste en bit utanför Berlin eller ett enklare lägenhetshotell kommer man garanterat hitta romantiska hotell i Berlin som passar ens önskemål.

Honigmond Boutique Hotel

Honigmond Boutique Hotel väntar en upplevelse utöver det vanliga. Rummen är alla unika i kolonialstil och präglas av en typisk berlinsk “Altbau”-charm. Hotellet är tjusigt och charmigt, utan att klassas som lyxigt. Det får helt enkelt lov att ses som ett romantiskt hotell i klassisk bemärkelse. En lyxig och mysig frukost väntar den hungriga och sugna hotellgästen – ända fram till klockan 11, vilket innebär att man kan sova ut ordentligt. Perfekt för sjusovaren – och för de förälskade paret som vill njuta av tiden på tu man hand.

Honigmond Boutique Hotel

Garden Living

Garden Living är ett systerhotell till Honigmond Boutique Hotel där man kan vara säker på att den romantiska weekenden blir oförglömlig! Höjdpunkten hos detta boutiquehotell är nämligen innergården – ett litet cityparadis fyllt till bredden med grönska! Även här präglas hotellet av den tidstypiska Altbau-charmen, och det finns gott om olika rumstyper; enkelrum, dubbelrum, studios och mindre lägenheter väntar de ankommande turturduvorna! Jag har tidigare nämnt och skrivit om hotellet Garden living i mitt inlägg där jag tipsar om hur man kan spendera en romantisk weekend i Berlin.

Garden Living
Garden Living

Ritz-Carlton

“If you’re blue and you don’t know where to go to, why don’t you go where fashion sits – Puttin’ on the Ritz“. När det är dags för att lyxa till det lite kan man sätta kurs mot Ritz-Carlton vid Potsdamer Platz. Vill man avnjuta en panoramavy över staden ska man boka Ritz-Carltonsviten på elfte våningen, men det finns också mindre anspråksfulla alternativ för den som kanske inte vill lägga ut en hel månadslön per natt. Bara hotellfoajén i sig är ett starkt argument till att checka in för att sedan aldrig mer checka ut – här mår man!

Ritz-Carlton
Ritz-Carlton

Regent Hotel

Regent Hotel är sannerligen ett hotell som går i lyxens tecken. Ett femstjärnigt rent ut sagt överdådigt hotell precis vid Gendarmenmarkt, vilket innebär en helt oemotståndlig utsikt över de magnifika byggnaderna som pryder marknaden. Läget är minst sagt fantastiskt och kan knappast bli bättre. Passa på att besöka Galaries Lafayette för en trevlig shoppingstund eller bara för att dricka ett glas bubbel i baren, kika förbi den makalösa chokladbutiken Rausch – de har både en butiksdel (där man för övrigt kan hitta mycket populära souvenirer) och en cafédel där man får lov att frossa i de ljuvligaste chokladbakelserna man kan tänka sig.

Regent Berlin
Regent Berlin

Schlosshotel Grunewald

Vill man kombinera en cityweekend med en vistelse på ett slott är Patrick Hellmans Schlosshotel Grunewald. S-bahnstationen Grunewald ligger nämligen bara 10 minuter med S-bahn från stationen Zoologischer Garten. Schlosshotel Grunewald är ett 5-stjärnigt slottshotell med både rum och sviter, och mina damer och herrar – detta är som gjort för en lyckad romantisk weekend! Här kan man unna sig den ena lyxen efter den andra. Varför inte passa på att utnyttja deras SPA-avdelning, låta sig bli körd hit och dit i en rolls royce med egen chaufför eller äta en storslagen middag med levande ljus i hotellets pampiga restaurang?Låt fantasin och romantiken flöda!

Schlosshotel Grunewald
Schlosshotel Grunewald

Louisa’s Place

Sist men inte minst, och i synnerhet inte minst ur ett romantiskt perspektiv, är det Louisa’s Place som norpar den sista platsen på denna lista. På den flådiga paradgatan Kurfürstendamm i västra Berlin hittar man detta romantiska hotell. Tycker man om äldre hotell med elegant inredning, såsom vackra takstuckaturer, smakfulla blomarrangemang, antika möbler och tapeter i klassisk stil ihop med alla de moderniteter man kan tänkas önska är detta sannerligen det hotell man letar efter!

Louisas place
Louisas place

Läs mer: Annorlunda och udda hotell i Berlin, Tropical Islands & 100 saker att se och göra i och utanför Berlin

Ha en fantastisk weekend! <3

 

 

 

 

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *