Vetzgerei

Vetzgerei. Foto: Lara Sommer

Innan jag basunerar ut den stora nyheten om att Vetzgerei har haft storslagen premiär måste jag bara ta tillfället i akt och klaga lite på vädret (jo tack, är man svensk så är man). För ett par veckor sedan fick Berlin (och dess arma invånare) smaka på den obarmhärtiga sibiriska råa iskylan som får ben och märg att frysa till is! Det är samma visa varje år. Varje gång vid denna tid på året ifrågasätter jag mitt val av bostadsort. Varför bor jag såhär pass långt ovanför ekvatorn? DET ÄR INTE RIMLIGT ATT DET SKA VARA SÅHÄR KALLT OCH J*VLIGT!!! En vecka senare däremot, då sveper de milda vårvindarna in över stan och väcker liv i alla frusna själar. Det blir en sådan klimatomställning att man får lust att slänga av sig den ohyggliga vinterjackan och istället dra på sig sarongen. Man kan nästan höra tonerna till “Vamos a la playa” samtidigt som man drabbas av impulser att gå in på första bästa bar och beställa en rejäl piña colada, för att nästa dag få en rejäl slap in the face då man insett att det snöat över natten! När ska detta ta slut?! Okej nog om väder och vind – nu kommer en kul nyhet!

Vetzgerei – Berlins första veganska Metzgerei!

Nu har Berlins, och faktiskt Tysklands, första veganska Metzgerei (Butik där man köper kött/Charkuteri/Slakteri) slagit upp portarna för alla finsmakare som är ute efter veganska produkter. Bakom denna disk är alla körvar, röror etc. nämligen helt och hållet veganska!

Vetzgerei. Foto: Lara Sommer
Vetzgerei. Foto: Lara Sommer

Ni hittar detta hippa hak på adressen Raumer Strasse 36, 10437 Berlin (Prenzlauer Berg vid Helmholtz Platz).

Imorgon bär det av till ITB – jag är så nyfiken på de senaste trenderna inom turismnäringen! 😀

Adios Amigos!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Vetzgerei

  1. Haha, spanjorer pratar väder lika mycket de! Och jag kan säga dig att det är f-n inget vamos a la playa här trots att den inte är långt borta. 300 mm regn på några dagar, i dag kommer det mer.
    Det såg verkligen supergott ut det där. Kommer väl aldrig att bli vegetarian men vi ätter mycket vegetariskt hemma och det är kul att prova på nytt!

    1. Åh, det värmer att höra att ni inte har det särskilt bra vädermässigt 😉 *skadeglad*
      Ja, jag älskar Berlin pga alla veganska alternativ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *