Hot Dog i Berlin

En ny trend som ingen som hänger med i restaurangsvängarna i Berlin på Instagram kan ha missat är Hot dog trenden. Hot doggen är nuförtiden hipsterns nya bästa vän, men inte den gamla trista hot doggen med ketchup och senap inte. Det ska serveras rejält med fantasifulla tillbehör till körven för att den ska vara intressant för den trendkänsliga foodie’n. I detta blogginlägg hittar du 5 stycken heta hak som hot dog-älskaren INTE får missa!

The Dawg

I det relativt nyöppnade food courtet i shoppinggallerian Bikini Berlin vid Zoologischer Garten, finner man det hypeade korvstället The Dawg. Här serveras nytolkningar av den klassiska fast food rätten “korv med bröd” för finsmakare. Det är nämligen stjärnkocken Björn Swanson (som även ligger bakom succén Golvet) som ligger bakom det nya hot dog-konceptet där det serveras både amerikanska klassiker till mer nytänkande rätter såsom “French Bull Dawg” som består av marguez, päron & gorgonzola.

Adress: Budapester Strasse 38-50, 10787 Berlin

The Dawg. Foto: @luwenskus på Instagram
The Dawg. Foto: @luwenskus på Instagram

Oishii Hot Dog

Oishii är japanska och betyder “utsökt” vilket man minst sagt kan säga om dessa japanska fusion-korvar. Kimchi-korven samt Wakame-korven är två populära rackare som finns att beställa vid detta spännande asiatiska korhak. Hos Oishii Hot Dog kan man till korven beställa riktigt fabulösa & mumsiga tillbehör; pommes, både söt- och vanliga, kimchi & gomaball är ett urval av det som står på menyn. Även veganer är varmt välkomna att frossa hot dogs för glatta livet!

Adress:Schönhauser Allee 67, 10437

Oishii Hot Dog. Foto: @mintteacookie på Instagram
Oishii Hot Dog. Foto: @mintteacookie på Instagram

The Big Dog Berlin

The Big Dog Berlin sparas det inte på korvkrutet utan här satsar man på maffiga hot dogs som andas New York och flärd. Utbudet känns rätt i tiden, smaka bara på namnen “The rowdy redneck” och “The Dogzilla” till exempel. Det känns väl så 2018 som det bara kan bli?! SJÄLVKLART serverar The Big Dog Berlin mustiga craft beers till de mustiga, matiga korvarna och självklart serveras många av korvarna i saftiga briochebröd som smälter som smör i munnen.

Adress: Ebertstrasse 3, 10117 Berlin

The Big Dog Berlin. Foto: @thebigdog_berlin på Instagram
The Big Dog Berlin. Foto: @thebigdog_berlin på Instagram

Hot Doggern

Ett riktigt populärt och korvhak i Friedrichshain som dessutom serverar Hot doggsen till rimliga priser är Hot Doggern. Här går den billigaste korven loss på 3,90 Euro och är ett populärt stopp för alla som är på jakt efter ett gött kvälls/nattmål. En populär hot dog är chilikorven men jag måste nog erkänna att den mexikanska varianten med nachos & guacamole stal mitt hjärta en smula. De har även vegetariska alternativ.

Adress: Sonntagstrasse 30, 10245 Berlin

Hot Doggern. Foto: @Berlinsophie på Instagram
Hot Doggern. Foto: @Berlinsophie på Instagram

Hot Dog Soup

Nej nej nej, det är inte korvsoppa som står på menyn även om man kan tro det vid första anblick när man ser namnet på denna lilla imbiss. De serverar faktiskt både korv och soppa! Sopporna varierar lite beroende på årstid men de olika korvarna hittar du på deras korvmeny.

Adress: Grünberger Strasse 69, 10245 Berlin

Hot Dog Soup. Foto: @Aurelie T på Yelp.
Hot Dog Soup. Foto: @Aurelie T på Yelp.

Smaklig Korv!

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *