Berlins äldsta Bageri – Bäckerei & Konditorei Lars Siebert

Foto: http://www.baeckerei-siebert.de/

Om det är något tyskarna är bra på, är det ju ändå att baka fantastiskt gott bröd. I Tyskland köper man, till skillnad från i Sverige, färskt bröd på daglig basis från kvartersbageriet. Vill man besöka ett bageri i Berlin som är något utöver det vanliga bör man ställa in sikte på Bäckerei & Konditorei Lars Siebert i Prenzlauer Berg. Det är nämligen Berlins äldsta bageri. 1906 grundades bageriet & konditoriet av Lars Sieberts gammelfarfar, och har sedan dess erbjudit berlinarna bröd och bakelser utav högsta kvalitet.

På morgnarna har det lilla familjeägda bageriet fullt sjå med att betjäna de många kunder som är ute efter frukost- eller fikabröd, och kön ringlar sig inte sällan långt ut längs med trottoaren. På bageriet väntar ett gediget utbud av både bröd, bakelser och tårtor och något man absolut inte får missa att köpa med sig när man är på Lars Sieberts bageri är den saftiga vallmolimpan (Mohnzopf) eller någon utav de möra, söta smulpajerna som finns i alla möjliga smaker!

Var? Schönfließer Str. 12, 10439 Berlin

Trevlig Fika!

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Berlins äldsta Bageri – Bäckerei & Konditorei Lars Siebert

  1. Instämmer helt om Tyskarnas kunnande i att baka bröd, världsklass. Tack för alla tipsen om att se och göra i Berlin även, får se om jag lyckas få med mig killen över en långweekend längre fram 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *