Nineties Berlin

Vad är 90-talet för dig? Rederiet, Spice Girls, Nirvana, internet med extremt långsam modemuppkoppling och en mode-era man kan småfnissa lite åt när man ser tillbaka på den såhär i backspegeln, är alla saker som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på 90-talet. I Sverige alltså. I Berlin var det en helt annan femma. När Berlinmuren revs i november 1989 började en helt ny epok i staden som varit delad i tu i nästan 30 år. Det temporära initiativet “Nineties Berlin” porträtterar 90-talet i Berlin genom en multimediautställning som tar dig med på en resa bakåt i tiden där allt en gång i tiden började. Här får man chansen att uppleva det legendariska 90-talet i en stad där allt var möjligt; där kreativa människor från öst och väst möttes och skapade vad som idag är känt som en av världens främsta klubbscener, där en slags anarkistisk frihet rådde och där subkulturer frodades – ja allt detta som gjort Berlin till det (spektakel) det är idag. En mycket spännande utställning för både Berlin-, techno- & 90talsmarodörer.

Var? Alte Münze – Molkenmarkt 2, 10179 Berlin

När? Augusti – Februari 2019

Trevligt utställningsbesök!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *